Amikor azt mondod: "Feladom!", gondolj arra, hogy ilyenkor
másvalaki azt mondja: "Egek, micsoda lehetőség!"

H. Jackson Brown

Cikkek

A cikk a készítésekor hatályban lévő jogszabályok alapján készült, előfordulhat, hogy a jogszabályok a későbbiekben módosulnak, hatályon kívül helyezésre kerülnek, ezért a DNYS Ügyvédi Iroda a cikkek helytállóságáért nem vállal felelősséget, azok csupán tájékoztató jellegűek.

Online kereskedelem, avagy mikre érdemes figyelnie a webáruházaknak?

Egy webáruház elindításakor könnyen szembesülhetünk azzal a ténnyel, hogy számos törvény és jogszabály követelményeinek kell meg megfelelni, s e jogszabályok számbavétele gyakran rengeteg időt és energiát emészt fel. Cikkünk e követelményeket tekinti át.

Részletek ›

Költségkedvezmény a fizetési meghagyásos eljárásban

A fizetési meghagyásos eljárásban a természetes személy fél személyes költségkedvezményt kérhet, amennyiben az eljárás költségeinek viselésére nem képes.

Részletek ›

A fizetési meghagyás előterjesztésének feltételei

Fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelmet akkor lehet előterjeszteni, ha a követelés lejárt és pénz fizetésére irányul.

Részletek ›

A fizetési meghagyásos eljárásról általában

A fizetési meghagyásos eljárás olyan nemperes eljárás, amely a nem vitatott követelések gyors érvényesítésére alkalmas. Legfontosabb jellemzője, hogy az eljáró hatóság – a közjegyző – a kérelmező állításának valóságtartalmát nem vizsgálja; azaz az eljárás során a követelés jogosságát nem kell bizonyítania a kérelmezőnek.

Részletek ›

Elérhetőségünk

Üzenet küldés ›

Tájékoztatjuk, hogy ezen a honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek tanácsadásnak, a honlap kizárólag azt a célt szolgálja, hogy bemutassuk Ügyvédi Irodánkat, és arról általános jellegű információval szolgáljunk. Jelen oldal a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének az ügyvédi honlap tartalmát szabályozó, az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló 6/2018. (III. 26.) MÜK szabályzatot figyelembe véve készült.